Producten

Lactose ademtest

Lactose ademtest
Model: 817948
Beschikbaarheid: Op voorraad
€ 55,60 Excl. BTW: € 45,95
Aantal: Bestellen

Laboratorium analyse van de waterstofconcentratie in de uitgeademde lucht na inname van een lactose testoplossing.
Ter bepaling van een mogelijke intestinale lactose intolerantie.

Het principe van de waterstof ademtest berust op de overmatige productie van waterstofgas door darmbacteriën, die de niet geresorbeerde lactose in de darm metaboliseren. Daartoe wordt een lactose-oplossing met een bepaalde hoeveelheid lactose gedronken. Aansluitend wordt, met specifieke tijdsintervallen (0, 30, 60, 120 en 180 minuten), de uitademingslucht, met behulp van speciale testsets, opgevangen.
In geval van een intolerantie voor lactose wordt de ingenomen lactose niet of slechts gedeeltelijk in de dunne darm geresorbeerd, waardoor de lactose dieper in de darm geraakt, alwaar het wordt gemetaboliseerd door de bacteriële flora. Daarbij ontstaat waterstofgas, dat wordt geresorbeerd en via de longen wordt uitgeademd. De waterstofconcentratie in de ademlucht wordt in het laboratorium onderzocht.
Neemt de concentratie van waterstof in de loop van de tijd toe dan is er zeer waarschijnlijk sprake van een intolerantie voor lactose.

De uitslagen dienen als basis voor individuele therapie en een eliminatie van lactose en lactose-bevattende voedingsmiddelen en moeten met een arts of therapeut besproken worden.

Bestellen vanuit België?

De Medivere-testset bevat een retourenvelop met een Nederlands antwoordnummer. Deze envelop kan alleen vanuit Nederland verzonden worden.

 

Hebt u niet de mogelijkheid om het monster + formulier vanuit Nederland te verzenden, dan kunt u het monster + begeleidend formulier zelf per express/spoedzending naar Medivere Duitsland sturen.

 

De verzendkosten zijn in dat geval voor uw rekening. Het adres is:

 

Medivere GmbH

Hans-Böckler-Straße 109

D-55128 Mainz.