Producten

Cursus - Casuïstiekdag I 26 juni 2020

New Uitverkocht Cursus - Casuïstiekdag I 26 juni 2020
Model: clinic20200626
Beschikbaarheid: Uitverkocht
€ 151,25 Excl. BTW: € 125,00
Aantal: Bestellen

Update: I.v.m. de Coronacrisis wordt deze cursus geannuleerd tot nader te bepalen tijdstip (najaar 2020, meer informatie volgt t.z.t) 
Deelnemers worden per omgaande nader (per mail) geïnformeerd. 

 

Casuistiekdag medivere op vrijdag 26 juni 2020.

Deze dag, alleen toegankelijk voor beroepsbeoefenaars, wordt begeleid door Marijke de Waal Malefijt. Marijke voert al langere tijd het Medivere spreekuur. Een spreekuur waar (natuur)artsen, (natuur)diëtisten of therapeuten een uitslag met haar kunnen bespreken. 

Deze dag draagt ertoe bij dat het mogelijk is om jezelf als 'Medivere Consulent' op de adressenlijst van de Natuurdiëtisten te profileren.

In een groep van maximaal 20 deelnemers onder begeleiding van klinisch werkend orthomoleculair Natuurdietist Marijke de Waal Malefijt wordt systematisch de eigen (onderzoeks-) ervaringen onderzocht door middel van het doorspreken van diverse casussen.

Een casus, ook wel casuïstiek genoemd, is een patiënt-situatiebeschrijving die realistisch is en zich in de praktijk daadwerkelijk heeft voorgedaan. In veel gevallen wordt in een casus een probleemsituatie, een dilemma, beschreven. Een casus is altijd anoniem.

Doel is het verhogen van de beroepsbekwaamheid. Met als resultaat effectiever patiënten te kunnen behandelen. Door bijvoorbeeld het beter kunnen interpreteren van een darmmicrobioom-uitslag, accuratere interventies toe te passen, meer in- en overzicht te krijgen in behandelstappen.

Op deze casuïstiek-dag wordt behandeld:

  • Darmmicrobioom (dikke darm) test- /organische zurentest (dunne darm)- /burn-out-test  (bijnieren). Testuitslagen worden getoond die dag, maar men mag ook zelf uitslagen mee nemen.
  • opzetten van een bijpassend behandelprogramma; 
  • dieetinterventies (“personalised nutrition”; persoonlijke voedingsadviezen meer dan generieke adviezen);
  • diverse opties m.b.t suppletie-interventies; waaronder gemmotherapie, fytotherapie, homeopathie complexen (spagyrische productieproces), orthomoleculaire middelen;
  • afstemming op de constitutie van een patiënt; 
  • een systeembiologische benadering (Cybernetica).  De essentie van systeembiologie is te achterhalen hoe deelsystemen op verschillende niveaus samenwerken en elkaar beïnvloeden. In de systeembiologie gaat het niet alleen om de functie van al deze componenten, maar vooral ook om de dynamische interacties tussen al deze componenten;
  • Het vereist een gedetailleerd inzicht in de genetische, biochemische en leefstijlfactoren van de individuele patiënt. Van die gegevens wordt gebruikgemaakt om tot een gepersonaliseerd behandelplan te komen dat leidt tot betere resultaten voor de patiënt;
  • Het accent zal liggen op drie grote regelsystemenhet maagdarmstelsel (de verteringsenergie, darmmicrobioom), de biotransformatie van de lever met afwijkende P450 cyp-enzymen (DNA NIFGO paspoort; testuitslag wordt getoond) en de hormonen; bijnieren en schildklier.

 

Vrijdag 26 Juni 2020
Aanvangstijd: 10.00 uur     Einde: 16.00 uur

De training vindt plaats in Restaurant 'Locatie 78'
Burgemeester van der Weijerstraat 78, 3981 EK Bunnik

De deelnamekosten voor deze dag bedragen € 125,- excl. BTW.
Een syllabus, koffie, thee, water en lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

 


Klik hier voor meer informatie over Marijke de Waal Malefijt

 

PS er is slechts plaats voor 20 deelnemers, Vol = Vol.

Door veel interesse kan de cursus snel volgeboekt zijn. In dat geval kun je je mailadres doorgeven via info@hb08.nl om zo op de hoogte te blijven van nieuwe cursusdata.

Bestellen vanuit België?

De Medivere-testset bevat een retourenvelop met een Nederlands antwoordnummer. Deze envelop kan alleen vanuit Nederland verzonden worden.

 

Hebt u niet de mogelijkheid om het monster + formulier vanuit Nederland te verzenden, dan kunt u het monster + begeleidend formulier zelf per express/spoedzending naar Medivere Duitsland sturen.

 

De verzendkosten zijn in dat geval voor uw rekening. Het adres is:

 

Medivere GmbH

Hans-Böckler-Straße 109

D-55128 Mainz.