Producten

Cursus - Hormonen Vrouw I 16 september 2020

New Cursus - Hormonen Vrouw I 16 september 2020
Model: clinic20200916
Beschikbaarheid: Op voorraad
€ 151,25 Excl. BTW: € 125,00
Aantal: Bestellen

Op woensdag 16 september 2020 organiseert Medivere in samenwerking met Jacqueline Elferink de cursus Laboratoriumdiagnostiek vrouwelijke hormonen.

Deze dag, alleen toegankelijk voor beroepsbeoefenaars, wordt begeleid door Jacqueline Elferink. 
 

De training draagt ertoe bij dat het mogelijk is om jezelf als 'Medivere Consulent' (op de adressenlijsten van Medivere en de Natuurdiëtisten) te profileren. 

 

Hormonale disbalans; veel vrouwen menen hier last van te hebben. Maar waar hebben we het dan over? En hoe komen we tot het juiste inzicht of en welke hormonen uit balans zijn? 

Hormonen zijn signaalstoffen, ze sturen belangrijk functies in het lichaam aan. Als de hormonen uit balans zijn, beïnvloedt dit allerlei processen in ons lichaam.  Tijdens deze cursus zal worden ingegaan op welke relaties er zijn tussen hormonen en diverse lichaamsprocessen, en hoe beide elkaar beïnvloeden. Er zal worden ingegaan op klachten tijdens de vruchtbare leeftijd, zoals Pre menstrueel Syndroom, Polycysteus ovarium syndroom, en klachten die tijdens en na de overgang kunnen voorkomen, zoals vasomotorische klachten en oestrogeen dominantie.

Om vast te stellen welke hormonen er uit balans zijn, zijn er veel testen beschikbaar om, zoals bijvoorbeeld de Estronex urine test, de Hormonen vrouw speekseltest en basis Hormoontesten. Wanneer kies je voor de ene test, en wanneer voor de andere? Hoe kunnen we de uitslag interpreteren en omzetten in een leefstijl en nutriënten-advies voor de cliënt? Welke aanvullende testen kunnen, afhankelijk van de uitslag, nog zinvol zijn?

Aan het einde van deze dag zult u inzicht hebben in welke testen ingezet kunnen worden zijn bij hormonale disbalans van de vrouw, en hoe u deze testen kunt interpreteren, zowel tijdens de vruchtbare leeftijd als in de menopauze.  Tevens beschikt heeft u inzicht in hoe u hormonale disbalans met voeding en leefstijl kunt beïnvloeden.

Dagindeling:
09:30 - 10:00 Ontvangst, koffie en thee 

10.00  Aanvang 
10.00 - 11:00 Indicaties en klachtpatronen, achterliggende oorzaken en processen 

11.00 - 12.30 Uitleg van diverse hormoontesten
12.30 - 13:30 Lunchpauze 
13:30 - 15:00 Interpretatie hormoontesten, mogelijkheden voor aanvullend onderzoek en leefstijl -en voedings(suppletie) interventies

15.00 - 16.00 Werken met casuïstiek 

Deze cursus is bedoeld voor therapeuten, diëtisten en artsen die ervaren zijn in de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

De cursus wordt gegeven door Drs. Jacqueline Elferink. Jacqueline is gespecialiseerd in het behandelen van hormonale klachten en heeft hiermee veel praktijkervaring opgedaan. Naast orthomoleculaire geneeskunde en haptonomie heeft drs. Jacqueline Elferink Psychologie en Ontwikkelingsstudies gestudeerd. Sinds 2009 is zij werkzaam in haar eigen praktijk Orthobalans in Nijmegen.

 

Woensdag 16 september 2020
Aanvangstijd: 10.00 uur     Einde: 16.00 uur

De training vindt plaats in Restaurant 'Locatie 78'
Burgemeester van der Weijerstraat 78, 3981 EK Bunnik

De deelnamekosten voor deze dag bedragen € 125,- excl. BTW.
Een syllabus, koffie, thee, water en lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

 

Deze cursus wordt geaccrediteerd door MBOG (alg med: 5pt). Andere accreditaties zijn aangevraagd.

 

PS er is slechts plaats voor 20 deelnemers, Vol = Vol. 
Door veel interesse kan de cursus snel volgeboekt zijn. In dat geval kun je je mailadres doorgeven via info@HB08.nl om zo op de hoogte te blijven van nieuwe cursusdata.
 

 

 

 
Bestellen vanuit België?

De Medivere-testset bevat een retourenvelop met een Nederlands antwoordnummer. Deze envelop kan alleen vanuit Nederland verzonden worden.

 

Hebt u niet de mogelijkheid om het monster + formulier vanuit Nederland te verzenden, dan kunt u het monster + begeleidend formulier zelf per express/spoedzending naar Medivere Duitsland sturen.

 

De verzendkosten zijn in dat geval voor uw rekening. Het adres is:

 

Medivere GmbH

Hans-Böckler-Straße 109

D-55128 Mainz.