Producten
Online Consult

Begrijpt u uw uitslag tot op zekere hoogte, maar is net dát ene stukje voor u een vraagteken?

Of wilt u graag een behandeladvies naar aanleiding van een Medivere uitslag, maar is een uitvoerig consult bij een arts of een Medivere consulent (nog) niet nodig?

Wij bieden een online consult.

Boek uw online consult

03-11-2022 l Vaginaal microbioom

03-11-2022 l Vaginaal microbioom
Model: clinic20221013
Beschikbaarheid: Op voorraad
€ 136,95 Excl. BTW: € 113,18
Aantal: Bestellen

Op donderdag 03 november 2022 organiseert Gamedi, in samenwerking met Natuur Diëtisten Nederland de opleiding Vaginaal microbioom.

Marijke de Waal Malefijt, klinisch werkend orthomoleculair Natuurdiëtist, begeleidt deze dag, die alleen toegankelijk is voor beroepsbeoefenaars. Deze opleiding is bedoeld voor therapeuten, diëtisten en artsen die ervaren zijn in de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld. Lees hier meer over haar praktijk.

 

Sinds maart 2017 wordt bij ons partnerlaboratorium GANZIMMUN Diagnostics AG de status van de vaginale flora met behulp van de modernste moleculair-biologische methode "Next Generation Sequencing" (NGS) geanalyseerd. Met dit onderzoek worden alle relevante bacteriën en hun relatieve frequentie gedetecteerd. Dit maakt een nauwkeurige beoordeling van de vaginale microbiologische omstandigheden en de daarbij behorende gezondheidsrisico's mogelijk.

 

Inhoudt van deze dag:

 • de nieuwe vaginale microbioom-test wordt nader uitgelegd en er wordt besproken hoe vaginale klachten gelinkt zijn aan het darmmicrobioom.
 • Onderzoeksresultaten laten een correlatie zien van de vaginale typen I, IV en V met een lager slagingspercentage voor een zwangerschap na een reageerbuisbevruchting (IVF). De vaginale typen worden besproken.
 • De ReceptIVFity-Score (kans op een zwangerschap na een reageerbuisbevruchting-IVF) wordt  besproken.
 • diverse samenstellingen van het vaginale milieu worden besproken plus de behandelopties (voeding, pre-biotica en pro-biotica).
 • Hoe wordt de integriteit van het darmepitheel behouden zodat er geen hematogene verspreiding ontstaat van bacteriën (waaronder LPS-soorten) naar de baarmoeder, placenta of vruchtwaterholte, waardoor de productie van door LPS geïnduceerde ontstekingsmediatoren en prostaglandinen wordt voorkomen.
 • verschillen in darm- en vaginale microbiota tussen actieve en sedentaire (lang stilzitten) vrouwen.
 • Pas onlangs werd de associatie van Atopobium vaginae met BV (bacteriële Vaginose)gemeld en vele daaropvolgende onderzoeken hebben bevestigd dat de bacterie een belangrijk onderdeel is van de complexe abnormale vaginale flora bij BV. Ook werd beschreven dat hoge vaginale belasting van A. vaginae in combinatie met G. vaginalis geassocieerd is met late miskraam en vroeggeboorte. 
 • Groep A-streptococcen vulvovaginitis is een relatief onbekend ziektebeeld, dat zich kan uiten in vulvovaginale klachten en in typische klachten van urineweginfectie.
 • Het gezonde vaginale ecosysteem vormt een natuurlijke barrière tegen potentieel ziekmakende (pathogene) microben; microben die verantwoordelijk zijn voor urineweginfecties, bacteriële vaginosis, vulvovaginale candidiasis en seksueel overdraagbare aandoeningen. Uit onderzoek is bekend dat de gezonde vaginale (symbiotische) flora van vrouwen in de vruchtbare leeftijd voornamelijk bestaat uit lactobacillen (Lactobacillus acidophilus, L. fermentum, L. plantarum, L. brevis, L. jensenii, L. casei, L. salivarius e.a). Hoe verzorgen vrouwen het best hun gezonde vaginale microbioom?
 • Diverse opties voor versterking van het Secr. IgA (mucosale immuniteit)
 • Behandelopties cytokinen-netwerk. Het cytokinenetwerk is een belangrijke factor in de periconceptuele periode; het cytokinenetwerk stelt het embryo in staat om zichzelf met succes naar volwassen leven te navigeren door de obstakels van omgevingscondities te overwinnen. 
 • relatie hormoonhuishouding, DNA paspoort cypenzymen, IgG-totaal voedingstest en het vaginale microbioom.
 • darmmicrobioom en translocatie bacteriën naar de blaas en vagina.

 

Praktische informatie:

Datum: Donderdag 03 november van 10:00 tot 16:00 uur
Locatie: De opleiding vindt plaats in de eigen omgeving (webinar).

Je ontvangt vlak voor aanvang een link voor deelname. Wellicht overbodig om te melden, maar een computer/tablet met camera en microfoon is noodzakelijk. In de week voor de opleiding ontvang je de digitale cursusmaterialen per mail. Hierbij houden we het e-mailadres aan wat je bij je aanmelding invult.

De deelnamekosten (incl. syllabus) voor deze dag bedragen 113,18 excl. BTW

Accreditatie:

geaccrediteerd door MBOG (alg med: 5pt; orthomoleculair: 3pt). 
Bij webinars is het mogelijk om tot 2 weken voor opleidingsdatum kosteloos te annuleren, daarna is restitutie helaas niet meer mogelijk.
 
PS er is slechts plaats voor 30 deelnemers, Vol = Vol.

Door veel interesse kan deze dag snel volgeboekt zijn. In dat geval kun je je mailadres doorgeven via info@gamedi.nl om zo op de hoogte te blijven van nieuwe opleidingsdata.

Bestellen vanuit België?

De Medivere-testset bevat een retourenvelop met een Nederlands antwoordnummer. Deze envelop kan alleen vanuit Nederland verzonden worden.

 

Hebt u niet de mogelijkheid om het monster + formulier vanuit Nederland te verzenden, dan kunt u het monster + begeleidend formulier zelf per express/spoedzending naar Medivere Duitsland sturen.

 

De verzendkosten zijn in dat geval voor uw rekening. Het adres is:

 

Medivere GmbH

Hans-Böckler-Straße 109

D-55128 Mainz.