Producten
Online Consult

Begrijpt u uw uitslag tot op zekere hoogte, maar is net dát ene stukje voor u een vraagteken?

Of wilt u graag een behandeladvies naar aanleiding van een Medivere uitslag, maar is een uitvoerig consult bij een arts of een Medivere consulent (nog) niet nodig?

Wij bieden een online consult.

Boek uw online consult

10-11-2022 l Casuïstiekdag

10-11-2022 l Casuïstiekdag
Model: clinic20221110
Beschikbaarheid: Op voorraad
€ 136,95 Excl. BTW: € 113,18
Aantal: Bestellen

Op donderdag 10 november 2022 organiseert Gamedi, in samenwerking met Natuur Diëtisten Nederland de opleiding Casuïstiekdag (niveau 2)

Marijke de Waal Malefijt, klinisch werkend orthomoleculair Natuurdiëtist, begeleidt deze dag, die alleen toegankelijk is voor beroepsbeoefenaars. Deze opleiding is bedoeld voor therapeuten, diëtisten en artsen die ervaren zijn in de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld. Marijke voert al langere tijd het Medivere spreekuur. Een spreekuur waar (natuur)artsen, (natuur)diëtisten of therapeuten een uitslag met haar kunnen bespreken. Lees hier meer over haar praktijk.

In een groep van maximaal 24 deelnemers worden systematisch de eigen (onderzoeks-) ervaringen onderzocht door middel van het doorspreken van diverse casussen.

Een casus, ook wel casuïstiek genoemd, is een patiënt-situatiebeschrijving die zich in de praktijk daadwerkelijk heeft voorgedaan. In veel gevallen wordt in een casus een probleemsituatie, een dilemma, beschreven. Een casus is altijd anoniem.

Inhoud van deze Casuïstiekdag

  • Casus (*) Darmmicrobioom plus testuitslag Medivere (dikke darm).
  • Casus (*) Organische zurentest testuitslag Medivere  (dunne darm). 
  • Opzetten van een bijpassend behandelkoers; dieetinterventies (“personalised nutrition”; persoonlijke voedingsadviezen zijn meer dan generieke adviezen); diverse opties m.b.t suppletie-interventies; waaronder orthomoleculaire,  gemmotherapie, fytotherapie, homeopathiecomplexen (spagyrische productieproces) middelen. Probiotica op maat passend bij de darmmicrobioomuitslag. 
  • Leren afstemmen op de constitutie van een patiënt; 
  • Een systeembiologische benadering (Cybernetica). De essentie van systeembiologie is te achterhalen hoe deelsystemen op verschillende niveaus samenwerken en elkaar beïnvloeden. In de systeembiologie gaat het niet alleen om de functie van al deze componenten, maar vooral ook om de dynamische interacties tussen al deze componenten.  Het vereist een gedetailleerd inzicht in de genetische, biochemische en leefstijlfactoren van de individuele patiënt. 
  • Het accent zal liggen op drie grote regelsystemen: het maagdarmstelsel (de verteringsenergie, darmmicrobioom), de biotransformatie van de lever met afwijkende P450 CYP-enzymen (DNA paspoort; testuitslag wordt getoond) en de hormonen (hormoonuitslagen Medivere): bijnieren (burnouttest medivere) en schildklier.​

(*) Een casus, ook wel casuïstiek genoemd, is een patiënt-situatiebeschrijving die zich in de praktijk daadwerkelijk heeft voorgedaan. In veel gevallen wordt in een casus een probleemsituatie, een dilemma, beschreven. Een casus is altijd anoniem.

Leerdoelen van deze dag:

  • Doel is het verhogen van de beroepsbekwaamheid. Met als resultaat effectiever patiënten te kunnen behandelen. Door bijvoorbeeld het beter kunnen interpreteren van een darmmicrobioom-uitslag, accuratere interventies toe te passen, meer in- en overzicht te krijgen in behandelstappen.

 

Praktische informatie:

Datum: Donderdag 10 november van 10:00 tot 16:00 uur
Locatie: De opleiding vindt plaats in de eigen omgeving (webinar).

Je ontvangt vlak voor aanvang een link voor deelname. Wellicht overbodig om te melden, maar een computer/tablet met camera en microfoon is noodzakelijk. In de week voor de opleiding ontvang je de digitale cursusmaterialen per mail. Hierbij houden we het e-mailadres aan wat je bij je aanmelding invult.

De deelnamekosten (incl. syllabus) voor deze dag bedragen 113,18 excl. BTW

Bij webinars is het mogelijk om tot 2 weken voor opleidingsdatum kosteloos te annuleren, daarna is restitutie helaas niet meer mogelijk.

PS er is slechts plaats voor 24 deelnemers, Vol = Vol.

Door veel interesse kan deze dag snel volgeboekt zijn. In dat geval kun je je mailadres doorgeven via info@gamedi.nl om zo op de hoogte te blijven van nieuwe opleidingsdata.

Bestellen vanuit België?

De Medivere-testset bevat een retourenvelop met een Nederlands antwoordnummer. Deze envelop kan alleen vanuit Nederland verzonden worden.

 

Hebt u niet de mogelijkheid om het monster + formulier vanuit Nederland te verzenden, dan kunt u het monster + begeleidend formulier zelf per express/spoedzending naar Medivere Duitsland sturen.

 

De verzendkosten zijn in dat geval voor uw rekening. Het adres is:

 

Medivere GmbH

Hans-Böckler-Straße 109

D-55128 Mainz.