Producten
Bestellen vanuit België?

De Medivere-testset bevat een retourenvelop met een Nederlands antwoordnummer. Deze envelop kan alleen vanuit Nederland verzonden worden.

 

Hebt u niet de mogelijkheid om het monster + formulier vanuit Nederland te verzenden, dan kunt u het monster + begeleidend formulier zelf per express/spoedzending naar Medivere Duitsland sturen.

 

De verzendkosten zijn in dat geval voor uw rekening. Het adres is:

 

Medivere GmbH

Hans-Böckler-Straße 109

D-55128 Mainz.

Stress en nerveuze spanning

Posted by admin 18-02-2019 0 Comment(s) Advies van A tot Z,

Iedereen lijkt wel te hollen en te vliegen. Geen tijd om iets af te spreken, een agenda die alsmaar voller wordt met allerlei activiteiten. Hoe zit het met jouw balans tussen al die drukte en ontspanning?

Het goede nieuws is dat je lichaam sterk genoeg is om drukte aan te kunnen. Je bent stressbestendig.
Maar soms kan je lichaam wel een beetje hulp gebruiken!


Wat is stress?
Stress is hetzelfde als spanning en is niet per definitie slecht. Bij gezonde stress gaat je hartslag omhoog en ga je wellicht sneller ademen doordat je lichaam het hormoon adrenaline aanmaakt. Voor een examen, een presentatie of misschien wel een vakantie is dit meestal het geval en dat is goed. Er gaat meer zuurstofrijk bloed naar je hart en spieren toe waardoor je lichaam klaar is voor actie en je goed kunt functioneren. Meestal zijn de effecten van deze spanning erg kort. Als de spanning is verdwenen, dan herstelt je lichaam zich.

Als je last hebt van stress, is het belangrijk om de oorzaak van de spanning te achterhalen. Bedenk wat je kunt doen om de situatie te veranderen en te voorkomen dat de stress opnieuw oploopt. Als je voelt dat je gespannen raakt, neem dan maatregelen om te voorkomen dat het erger wordt.

Wat is onrust?
Onrust heeft te maken met de verwerking van alle indrukken van de dag. Een onrustig gevoel ontstaat als je de indrukken (en bijbehorende emoties) niet helemaal verwerkt. Door deze onverwerkte emoties kan er een gevoel van onrust ontstaan.

Onrust kan zorgen voor stress en lichamelijke ongemakken, zoals het moeilijk in slaap komen, prikkelbaar zijn, concentratieproblemen en het niet lekker in je vel zitten.

Slaapproblemen
Soms lukt het niet om lekker in slaap te komen of word je midden in de nacht wakker en val je weer moeilijk in slaap.