Producten
Online Consult

Begrijpt u uw uitslag tot op zekere hoogte, maar is net dát ene stukje voor u een vraagteken?

Of wilt u graag een behandeladvies naar aanleiding van een Medivere uitslag, maar is een uitvoerig consult bij een arts of een Medivere consulent (nog) niet nodig?

Wij bieden een online consult.

Boek uw online consult

7/8-2-2022 | Basisopleiding Darmmicrobioomtherapie (2-daagse)

7/8-2-2022 | Basisopleiding Darmmicrobioomtherapie (2-daagse)
Model: clinic20220207
Beschikbaarheid: Op voorraad
€ 251,50 Excl. BTW: € 207,85
Aantal: Bestellen

Op maandag 7 en dinsdag 8 februari 2022 organiseert Gamedi, in samenwerking met Natuur Diëtisten Nederland de 2-daagse Basisopleiding Darmmicrobioomtherapie (niveau 1).

Mireille Wijchers orthomoleculair Natuurdiëtist, begeleidt deze dagen. 
• Ze is gespecialiseerd in de darmen en het microbioom. Ze doet al jaren aan ontlastingsonderzoeken met gedegen testen in combinatie met  bloedonderzoeken en specifieke vragenlijsten.
• Ze begeleidt in haar zelfstandige praktijk al jaren diverse cliënten.
• Voor Gamedi ondersteunt ze collega’s en consumenten als medisch adviseur
• In de cursusdagen deelt ze haar kennis van en passie voor voeding & darmicrobioom.
Lees hier meer over haar praktijk Voedgoed.

Deze opleiding is alleen toegankelijk voor therapeuten en beroepsbeoefenaars en is niet bedoeld voor consumenten.

De opleiding draagt ertoe bij dat het mogelijk is op jezelf als 'Medivere Consulent' op de adressenlijst van de Natuurdiëtisten te profileren.
(bepaalde voorwaarden zijn vereist)

Inhoud van deze opleiding:

Buikklachten zijn een veelvoorkomende klacht in de praktijk van de professionele hulpverlener. Veel mensen kampen met verstoringen in de darmen zoals een opgezette buik, diarree en/of constipatie, buikkrampen, etc.

In de praktijk blijkt vaak dat patiënten onbewust en ongewild met hun voedingspatroon hun klachten in stand houden, verergeren of zelfs veroorzaken.

De afgelopen decennia is er een spectaculaire toename aan kennis beschikbaar gekomen over het intestinale microbioom en de rol ervan bij gezondheid en ziekte. Dit komt met name door het beschikbaar komen van nieuwe moleculaire technieken die nauwkeurig de samenstelling van het darmmicrobioom in kaart kunnen brengen.

De samenstelling en hoeveelheid bacteriën in de darmen (ook wel het darmmicrobioom genoemd) heeft een directe invloed op de balans van ontstekingsremmende en -stimulerende reacties in de darmen. Dit ecosysteem beïnvloedt de immuniteit en is ook betrokken bij een groeiend aantal ontstekingsaandoeningen als diabetes, artritis, hartaandoeningen en neurologische ziekten.

Terwijl er veel onderzoek wordt gedaan naar ontstekingsremmende effecten van specifieke nutriënten, is er nog weinig bekend over de invloed van voedingsmiddelen en voedingspatronen als geheel op de samenstelling van het darmmicrobioom en hoe deze de ontstekingsreacties (cytokinen) in de darm kunnen beïnvloeden.

Uit het onderzoek blijkt dat een hoge inname aan bewerkte voedingsmiddelen en van dieren afkomstige voedingsmiddelen leiden tot extra veel ontstekingsstimulerende activiteiten (cytokinenstorm) van bacteriën. Activiteiten die eerder al in verband zijn gebracht met verschillende chronische ontstekingsziekten. Plantaardig voedsel en vis werden daarentegen in verband gebracht met ‘vriendelijke’ darmbacteriesoorten en ontstekingsremmende activiteit. Het eten van noten, vette vis, fruit, groenten en granen werd in verband gebracht met een grotere hoeveelheid bacteriën die vetzuren met een korte keten produceren. Deze zuren helpen ontstekingen onder controle te houden en beschermen de integriteit van de cellen (tight junctions) langs de darm. Diëten kunnen ontstekingen voorkomen!

Leerdoelen van deze opleiding:

Na deze dagen kan de deelnemer de volgende vragen beantwoorden:

  • Wat kenmerkt een gezond darmmicrobioom?
  • Welke (voedings)factoren beïnvloeden de samenstelling en kolonisatie van het microbioom?
  • Welke ziektebeelden zijn geassocieerd met veranderingen van het microbioom?
  • Hoe kun je als zorgverlener het microbioom positief beïnvloeden dan wel beschermen tegen schadelijke invloeden?
  • Van welke ziektebeelden is er bewijs voor het positieve effect van pre- en probiotica?
  • Hoe kan het microbioom gebruikt worden in de dagelijkse medische praktijk bij de diagnostiek en behandeling van (gastro-intestinale) aandoeningen?

Praktische informatie:
Datum: Maandag 7 en dinsdag 8 februari 2022 van 10:00 tot 16:00 uur

Locatie: De opleiding vindt plaats in de eigen omgeving (webinar).

Je ontvangt vlak voor aanvang een link voor deelname. Wellicht overbodig om te melden, maar een computer/tablet met camera en microfoon is noodzakelijk. In de week voor de opleiding ontvang je de syllabus etc. digitaal of per post op jouw huis-/praktijkadres. Hierbij houden we het adres aan wat je bij je aanmelding invult.De deelnamekosten (incl. syllabus) voor deze dag bedragen € 207,85 excl. BTW
Bij webinars is het mogelijk om tot 2 weken voor opleidingsdatum kosteloos te annuleren, daarna is restitutie helaas niet meer mogelijk.
 
Accreditatie:12 punten voor het MBOG ( 5 alg. medisch en 7 orthomoleculair) 10 punten accreditatie voor NVD-diëtisten en NVH-Huidtherapeuten.

PS er is slechts plaats voor 30 deelnemers, Vol = Vol.

Door veel interesse kan deze dag snel volgeboekt zijn. In dat geval kun je je mailadres doorgeven via info@gamedi.nl om zo op de hoogte te blijven van nieuwe opleidingsdata.

 

Bestellen vanuit België?

De Medivere-testset bevat een retourenvelop met een Nederlands antwoordnummer. Deze envelop kan alleen vanuit Nederland verzonden worden.

 

Hebt u niet de mogelijkheid om het monster + formulier vanuit Nederland te verzenden, dan kunt u het monster + begeleidend formulier zelf per express/spoedzending naar Medivere Duitsland sturen.

 

De verzendkosten zijn in dat geval voor uw rekening. Het adres is:

 

Medivere GmbH

Hans-Böckler-Straße 109

D-55128 Mainz.