Producten
Online Consult

Begrijpt u uw uitslag tot op zekere hoogte, maar is net dát ene stukje voor u een vraagteken?

Of wilt u graag een behandeladvies naar aanleiding van een Medivere uitslag, maar is een uitvoerig consult bij een arts of een Medivere consulent (nog) niet nodig?

Wij bieden een online consult.

Boek uw online consult

16-09-2022 l Darm en Huid

16-09-2022 l Darm en Huid
Model: clinic20220916
Beschikbaarheid: Op voorraad
€ 136,95 Excl. BTW: € 113,18
Aantal: Bestellen

Op 16 september 2022 organiseert Gamedi, in samenwerking met Natuur Diëtisten Nederland de opleiding Huid en Darmmicrobioom (niveau 1).

Chantal Verwest orthomoleculair Natuurdiëtist, begeleidt deze dag. Chantal is gespecialiseerd in de darmen en het microbioom. Ze is werkzaam in haar eigen praktijk BASIS Lees hier meer over haar praktijk en over Chantal zelf.

Deze dag is alleen toegankelijk voor (huid)therapeuten en beroepsbeoefenaars die affiniteit hebben met de huid en is niet bedoeld voor consumenten.
De opleiding draagt ertoe bij dat het mogelijk is op jezelf als 'Medivere Consulent' op de adressenlijst van de Natuurdiëtisten te profileren.
(bepaalde voorwaarden zijn vereist)

Inhoud en leerdoelen van deze opleiding:
  • Chantal deelt haar kennis en praktijkervaring over de ‘huid-darm connectie’ om zo meer praktisch inzicht te krijgen binnen een completere huidbehandeling.
  • Er worden veel voorkomende huidklachten behandeld in relatie met de darmen, waarbij gebruik gemaakt wordt van de Medivere darmonderzoeken. 
  • Hierbij zullen onder andere rosacea, acné, eczeem en psoriasis tegen het licht worden gehouden en hoe deze huidklachten gelinkt zijn aan de darmen.
  • Besproken wordt hoe je als darmtherapeut met behulp van de darmonderzoeken meer inzicht krijgt in de huidklachten en de hierop volgende behandelingsmogelijkheden. 
  • Wanneer de integriteit van het darmslijmvlies onvoldoende is en de doorlaatbaarheid verhoogd is doordat de ‘tight junctions’ niet tight genoeg tegen elkaar aan liggen, kunnen er stoffen door de darmwand lekken. Dan spreekt men van een ‘leaky gut’. Het immuunsysteem raakt dan geactiveerd omdat bepaalde eiwitten die daar eigenlijk niet horen  – allergenen – vanuit de voeding de bloedbaan in komen en daardoor huidklachten kunnen veroorzaken. 
  • Er wordt dieper in gegaan op welke voedingsadviezen en welke supplementen en leefstijl effectief werken bij de huid-darm connectie. Men kan testen door welke voedingsmiddelen een immunologische reactie wordt uitgelokt door middel van een IgG-totaal (Imupro)test.
  • Veel uiteenlopende huidaandoeningen hebben het optreden van een ontstekingsreactie (cytokinenstorm) als gemeenschappelijk kenmerk, met acné en eczeem als bekende voorbeelden. Microbiotische bacteriën kunnen ontstekingen doen verminderen.  Zo is de Lactobacillus rhamonosus stam vooral effectief gebleken bij (atopisch) eczeem. 
  • Een gezond darmmicrobioom is het resultaat van een microscopisch samenspel tussen miljarden gunstige (probiotische) en ongunstige (pathogene) bacteriën. De verhouding tussen deze twee dient in evenwicht te zijn.
  • Er zullen daarnaast casussen worden besproken uit de praktijk om meer praktisch inzicht te krijgen in de relatie darm en huidklachten.

Praktische informatie:
Datum: Vrijdag 16 september 2022 van 10:00 tot 16:00 uur
Locatie: De opleiding vindt plaats in de eigen omgeving (webinar).

Je ontvangt vlak voor aanvang een link voor deelname. Wellicht overbodig om te melden, maar een computer/tablet met camera en microfoon is noodzakelijk. In de week voor de opleiding ontvang je de syllabus etc. per mail of post. Hierbij houden we het (mail)adres aan wat je bij je aanmelding invult.

 

Bij webinars is het mogelijk om tot 2 weken voor opleidingsdatum kosteloos te annuleren, daarna is restitutie helaas niet meer mogelijk.
 
Accreditatie:
Deze cursus is voor 5 punten geaccrediteerd door ADAP voor zowel diëtisten als huidtherapeuten en door MBOG (alg. med. 3 pt; orthom sbu; 2 pt)

PS er is slechts plaats voor 30 deelnemers, Vol = Vol.

Door veel interesse kan deze dag snel volgeboekt zijn. In dat geval kun je je mailadres doorgeven via info@gamedi.nl om zo op de hoogte te blijven van nieuwe opleidingsdata.

Bestellen vanuit België?

De Medivere-testset bevat een retourenvelop met een Nederlands antwoordnummer. Deze envelop kan alleen vanuit Nederland verzonden worden.

 

Hebt u niet de mogelijkheid om het monster + formulier vanuit Nederland te verzenden, dan kunt u het monster + begeleidend formulier zelf per express/spoedzending naar Medivere Duitsland sturen.

 

De verzendkosten zijn in dat geval voor uw rekening. Het adres is:

 

Medivere GmbH

Hans-Böckler-Straße 109

D-55128 Mainz.