Producten
Online Consult

Begrijpt u uw uitslag tot op zekere hoogte, maar is net dát ene stukje voor u een vraagteken?

Of wilt u graag een behandeladvies naar aanleiding van een Medivere uitslag, maar is een uitvoerig consult bij een arts of een Medivere consulent (nog) niet nodig?

Wij bieden een online consult.

Boek uw online consult

13-10-2022 l Darm microbiomen niveau 2

13-10-2022 l Darm microbiomen niveau 2
Model: clinic20221103
Beschikbaarheid: Op voorraad
€ 136,95 Excl. BTW: € 113,18
Aantal: Bestellen

Op donderdag 13 oktober 2022 organiseert Gamedi, in samenwerking met Natuur Diëtisten Nederland de opleiding Darm Microbiomen (niveau 2)

Marijke de Waal Malefijt, klinisch werkend orthomoleculair Natuurdiëtist, begeleidt deze dag, die alleen toegankelijk is voor beroepsbeoefenaars. Deze opleiding is bedoeld voor therapeuten, diëtisten en artsen die ervaren zijn in de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld. Marijke voert al langere tijd het Medivere spreekuur. Een spreekuur waar (natuur)artsen, (natuur)diëtisten of therapeuten een uitslag met haar kunnen bespreken. Lees hier meer over haar praktijk.

De opleiding draagt ertoe bij dat het mogelijk is om jezelf als 'Medivere Consulent' op de adressenlijst van de Natuurdiëtisten te profileren. (bepaalde voorwaarden zijn vereist)

Inhoud van deze opleiding:
 • Wat te doen bij afwijkend EPX en secretorisch IgA Betreffende IgG totaaltest
 • De beoordeling van de spijsverteringscapaciteit
 • De rode draad leren zien in een gecompliceerd darmmicrobioomuitslag
 • Microbioom geassocieerde ziekten: het ontbreken van beschermende bacteriën en aanwezigheid van potentieel pathogene bacteriën.Welke voedingsinterventies horen daarbij.
 • Het gevaar van LPS-bacteriesoorten
 • Laaggradige chronische ontsteking ("silent inflammation") door metabole endotoxinemie
 • Neuroactieve microbiota en hersenziekten
 • Methaanvormende bacteriesoorten en SIBO. Methaan heeft een remmend effect op de intestinale motiliteit, wat kan leiden tot een versterking van chronische obstipatie. Deze bacteriën kunnen ook dendritische cellen van het darmmucosa activeren en de vorming TNF-alpha en andere pro- inflammatoire cytokinen induceren.
 • Sulfaatreducerende bacteriën en SIBO. Zwavelwaterstof kan een remming van de butyraatoxidatie teweeg brengen, die essentieel is voor de energievoorziening van de colonocyten.
 • Akkermansia muciniphila (mucinedegraderende bacterië) en Faecalibacterium prausnitzii. Bij patiënten met inflammatoire darmziekten, prikkelbaredarmsyndroom en coeliakie werden veranderingen bij specifieke bacteriënsoorten van de darmflora aangetoond. Een voorbeeld van een dergelijke verandering is de afname van het kiemgetal Faecalibacterium prausnitzii.
 • Darmmicrobioom en de juiste immuun modulatie
 • De juiste enzymen en vezeltypen passend bij de darmmicrobioom uitslag

Praktische informatie:

Datum: Donderdag 13 oktober 2022 van 10:00 tot 16:00 uur
Locatie: De opleiding vindt plaats in de eigen omgeving (webinar).

Je ontvangt vlak voor aanvang een link voor deelname. Wellicht overbodig om te melden, maar een computer/tablet met camera en microfoon is noodzakelijk. In de week voor de opleiding ontvang je de digitale syllabus etc. per mail. Hierbij houden we het mailadres aan wat je bij je aanmelding invult.

De deelnamekosten (incl. syllabus) voor deze dag bedragen 113,18 excl. BTW

Bij webinars is het mogelijk om tot 2 weken voor opleidingsdatum kosteloos te annuleren, daarna is restitutie helaas niet meer mogelijk.
Accreditatie:
geaccrediteerd door MBOG (alg med: 3pt; orthomoleculair: 3pt). 

PS er is slechts plaats voor 30 deelnemers, Vol = Vol.

Door veel interesse kan deze dag snel volgeboekt zijn. In dat geval kun je je mailadres doorgeven via info@gamedi.nl om zo op de hoogte te blijven van nieuwe opleidingsdata.

Bestellen vanuit België?

De Medivere-testset bevat een retourenvelop met een Nederlands antwoordnummer. Deze envelop kan alleen vanuit Nederland verzonden worden.

 

Hebt u niet de mogelijkheid om het monster + formulier vanuit Nederland te verzenden, dan kunt u het monster + begeleidend formulier zelf per express/spoedzending naar Medivere Duitsland sturen.

 

De verzendkosten zijn in dat geval voor uw rekening. Het adres is:

 

Medivere GmbH

Hans-Böckler-Straße 109

D-55128 Mainz.