Let op! Nieuw retouradres

Vanaf 1 december 2022 is het retouradres voor uw Medivere monster gewijzigd. U dient uw testmonster te retourneren naar:

Gamedi/Medivere
Antwoordnummer 39
3350 VB  Papendrecht

Download hier een retourlabel die u op het retourtasje kunt plakken

Let op! Bovenstaande geldt niet voor het Gamedi (DNA) Leverpaspoort!
Voor het insturen van deze samples kunt u de bijgeleverde retourenvelop gebruiken.

Producten
Online Consult

Begrijpt u uw uitslag tot op zekere hoogte, maar is net dát ene stukje voor u een vraagteken?

Of wilt u graag een behandeladvies naar aanleiding van een Medivere uitslag, maar is een uitvoerig consult bij een arts of een Medivere consulent (nog) niet nodig?

Wij bieden een online consult.

Boek uw online consult

Allergo-Screen - Voedselallergie en Intolerantie Basic, Medivere, 1st

Allergo-Screen - Voedselallergie en Intolerantie Basic, Medivere, 1st
Merk: Medivere
Model: 962324
Beschikbaarheid: Op voorraad
€ 215,95 Excl. BTW: € 178,47
Aantal: Bestellen

Met de Allergo-Screen®-diagnostiek test wordt het bloed geanalyseerd op antistoffen van de IgG-klasse, die uw immuunsysteem heeft gevormd tegen voedselbestanddelen. 

Met de hier uitgevoerde analyse, wordt een bijzondere vorm van voedselintolerantie vastgesteld. Het onderzoek van IgG-antilichamen komt niet overeen met de klassieke allergie- test, waarbij alleen antilichamen van de IgE-klasse worden onderzocht. De IgE-gemedieerde reacties van het zogenaamde directe type leiden doorgaans tot klachten die optreden in een nauw temporeel verband met het antigeencontact.

Bij de hier onderzochte antilichaam-getriggerde reacties verschijnen de symptomen meestal in een vertraagde vorm (tot 72 uur na inname), zodat het aanzienlijk moeilijker is om een tijdelijke relatie met de niet te verdragen voedingsmiddelen te identificeren. Als gepredisponeerde mensen een voedsel steeds opnieuw binnenkrijgen, mogelijk meerdere keren per dag, bevordert deze ononderbroken en monotone immuunprovocatie de ontwikkeling en verdere verspreiding van voedselintolerantie. Een verandering in de voeding biedt dus bescherming tegen nieuwe intoleranties.

De IgG-totaal (1-4) testmethode helpt bij het vaststellen van vertraagde voedselallergie veroorzaakt door de immuunrespons van Immuunglobuline G (IgG). 

 

Met de Allergo-Screen voedselallergie en intolerantie Basic worden de volgende allergie-/intolerantiegroepen geanalyseerd:

Zuivel, gluten, tarwe, noten, zaden, vis/schelpdieren, vlees, groentes, sla, fruit, peulvruchten, kruiden en specerijen.

In totaal worden 89 verschillende producten geanalyseerd.

De test kan worden ingezet bij de volgende klachten:
  • Darmklachten
  • Constipatie
  • Diarree
  • PDS
  • Hoofdpijn
  • Migraine
  • Overgewicht
  • Huidproblemen, zoals eczeem of psoriasis

 

Belangrijke informatie over deze test:

De uitslag van een IgG test kan door een lange kuur met immunosuppressieve medicatie, zoals cortison, steroïden, prednison, etc. worden beïnvloed. Ook een recente antibioticakuur kan effect hebben op de uitslag van een IgG test. Dit komt doordat Antibiotica de darmflora kunnen aantasten waardoor de uitslag afwijkend kan lijken. Van TNF-blokkers is tot op heden nog geen indicatie dat ze de resultaten van een IgG test kunnen beïnvloeden. Ook inhalatoren op basis van steroïden en corticosteroïde crèmes/zalven hebben wegens hun lage concentratie en lokale werking geen effect op deze test. 

Heeft u nog twijfels of uw medicatie de uitslag van deze test kan beïnvloeden? Neem contact met ons op, wij beantwoorden graag uw vragen.

De uitslagen dienen als basis voor een individuele therapie met voedselintolerantie en moeten met een arts of therapeut worden besproken.

Zorgeloos prikken
Voor deze test is veneus bloed nodig. Dit betekent dat u naar een priklocatie moet om daar bloed te laten prikken. In de veel gevallen kunt u zelf hiervoor een afspraak maken bij een prikpost. Gebruik in dit geval de bijgevoegde instructiebrief en het formulier om bij een lokale prikpost bloed te laten prikken. In dit geval krijgt u achteraf een factuur van de prikpost die u zelf dient te betalen.

Mocht dat niet lukken of wanneer u wilt dat dit voor u geregeld wordt, kies dan voor “Zorgeloos prikken”. U ontvangt via de email een verwijsbrief van PMO Nederland, daarnaast krijgt u op basis van uw postcode een prikpost toegewezen waar u gegarandeerd bloed kan laten prikken. In dit geval betaalt u de kosten van PMO Nederland vooraf en zijn er achteraf geen kosten.

Bestellen vanuit België?

De Medivere-testset bevat een retourenvelop met een Nederlands antwoordnummer. Deze envelop kan alleen vanuit Nederland verzonden worden.

 

Hebt u niet de mogelijkheid om het monster + formulier vanuit Nederland te verzenden, dan kunt u het monster + begeleidend formulier zelf per express/spoedzending naar Medivere Duitsland sturen.

 

De verzendkosten zijn in dat geval voor uw rekening. Het adres is:

 

Medivere GmbH

Hans-Böckler-Straße 109

D-55128 Mainz.