Producten
Online Consult

Begrijpt u uw uitslag tot op zekere hoogte, maar is net dát ene stukje voor u een vraagteken?

Of wilt u graag een behandeladvies naar aanleiding van een Medivere uitslag, maar is een uitvoerig consult bij een arts of een Medivere consulent (nog) niet nodig?

Wij bieden een online consult.

Boek uw online consult

30-09-2022 I Van stress tot burn-out

30-09-2022 I Van stress tot burn-out
Model: clinic20220930
Beschikbaarheid: Op voorraad
€ 136,95 Excl. BTW: € 113,18
Aantal: Bestellen

Op vrijdag 30 september 2022 organiseert Gamedi, in samenwerking met Natura Foundation de opleiding Van stress tot burn-out.

Fien Demeulemeester, zal deze dag begeleiden. Fien is werkzaam als R&D specialist bij Natura Foundation. Zij studeerde af als Master in de Sport- en Bewegingswetenschappen aan de Universiteit van Gent in 2008. In 2013 behaalde zij haar diploma in de osteopathie aan de International Academy of Osteopathy (IAO) in Gent. Aansluitend verdiepte ze zich in de orthomoleculaire therapie en de klinische psychoneuroimmunologie. Sinds 2018 is Fien werkzaam in het orthomoleculaire vakgebied waarin ze docent is bij de opleiding tot orthomoleculair therapeut van Natura Foundation en deel uitmaakt van het R&D team van Natura Foundation.

Deze dag is alleen toegankelijk voor beroepsbeoefenaars. De opleiding is bedoeld voor therapeuten, diëtisten en artsen die ervaren zijn in de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld. 

Inhoud van deze dag:

Een stressreactie is een belangrijk overlevingsmechanisme die ons al miljoenen jaren in leven houdt. Het is dus een onmisbare vitale functie. Maar wat als de stressprikkels te vaak, te veel of te hevig zijn? Welke impact heeft dat op onze gezondheid? Welke organen en systemen kunnen hieronder lijden?

Veel mensen komen tegenwoordig in een situatie terecht waarbij stressgerelateerde fysieke en mentale klachten zich danig opstapelen dat een burn-out een onvermijdelijk gevolg is.

In deze lesdag leert u het fysiologische mechanisme achter een burn-out. Door deze waardevolle kennis krijgt u inzicht in het verloop van dergelijke stressgerelateerde ziektebeelden en wat er allemaal aan vooraf gaat.

U leert deze klachten te begrijpen en krijgt ook meteen praktische handvaten over hoe u de huishouding van stresshormonen en  hun mogelijke verstoring in kaart kan brengen. Ook leert u hoe u deze ziektebeelden kan behandelen aan de hand van leefstijlinterventies, gericht voedings- en suppletie-advies.

 

Inhoud van de lesdag:

 1. Werking van een fysiologische stressprikkel
  1. Neurologische stress-as
  2. Hormonale stress-as
 2. Gevolgen van chronische stress op de menselijke fysiologie
  1. Dissociatie van de stress-assen
  2. Symptomen
 3. In kaart brengen van parameters
 4. Behandeling van stress-gerelateerde klachten en burn-out

 

Praktische informatie:

Datum: Vrijdag 30 september 2022 
Locatie: De opleiding vindt plaats in de eigen omgeving (webinar).

Je ontvangt vlak voor aanvang een link voor deelname. Wellicht overbodig om te melden, maar een computer/tablet met camera en microfoon is noodzakelijk. In de week voor de opleiding ontvang je de digitale syllabus etc. per mail. Hierbij houden we het mailadres aan wat je bij je aanmelding invult.

De deelnamekosten (incl. syllabus) voor deze dag bedragen 113,18- excl. BTW

Bij webinars is het mogelijk om tot 2 weken voor opleidingsdatum kosteloos te annuleren, daarna is restitutie helaas niet meer mogelijk.
 

PS er is slechts plaats voor 30 deelnemers, Vol = Vol.

Door veel interesse kan deze dag snel volgeboekt zijn. In dat geval kun je je mailadres doorgeven via info@gamedi.nl om zo op de hoogte te blijven van nieuwe opleidingsdata.

Bestellen vanuit België?

De Medivere-testset bevat een retourenvelop met een Nederlands antwoordnummer. Deze envelop kan alleen vanuit Nederland verzonden worden.

 

Hebt u niet de mogelijkheid om het monster + formulier vanuit Nederland te verzenden, dan kunt u het monster + begeleidend formulier zelf per express/spoedzending naar Medivere Duitsland sturen.

 

De verzendkosten zijn in dat geval voor uw rekening. Het adres is:

 

Medivere GmbH

Hans-Böckler-Straße 109

D-55128 Mainz.