Menu
Winkelwagen

Menstruatieklachten

Een menstruatiestoornis, zoals hevige buikpijn en hevig bloedverlies kan verschillende oorzaken hebben. Hevige buikpijn kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door het plaatselijk hard samentrekken van de baarmoeder. Dit is vervelend, maar niks ernstigs. Hevige buikpijn en hevig bloedverlies kunnen ook andere oorzaken hebben. Vaak zijn deze oorzaken met een eenvoudige behandeling te verhelpen.

De hoeveelheid menstruatiebloed hangt onder andere af van de dikte van het opgebouwde baarmoederslijmvlies. Tijdens de menstruatiecyclus maakt het lichaam verschillende hormonen aan die er onder andere voor zorgen dat het slijmvlies in de baarmoeder dikker wordt. Als er een eitje bevrucht wordt, kan het zich nestelen in dit baarmoederslijmvlies. Wordt er geen eitje bevrucht, dan is het slijmvlies ook niet meer nodig. De hoeveelheid hormonen daalt dan en het slijmvlies wordt afgestoten. Dit is de menstruatie. Daarna begint de cyclus weer opnieuw. Dichter bij de overgang, wordt de hormoonproductie meer onregelmatig. Hierdoor wordt soms veel slijmvlies opgebouwd waardoor ook de menstruatie heviger is.

Bloedtest
Bloedtest
Urinetest
Urinetest
Ontlastingtest
Ontlastingtest
Speekseltest
Speekseltest
Overig
Overig
Laboratoriumanalyse van de steroïdhormonen cortisol, DHEA, oestradiol, oestriol, progesteron en testosteron in het speeksel. Ter bepaling van de actuele hormonale situatie bij de vrouw in de menopauze. De hormoondiagnostiek uit speeksel biedt tegenover de bepaling vanuit bloed talrijke voor..
€ 142,00
Excl. BTW: € 117,36
Laboratorium analyse van de steroïde hormonen cortisol, DHEA, oestradiol, oestriol, progesteron en testosteron in het speeksel. Ter bepaling van de actuele hormonale status bij de vrouw. De hormoondiagnostiek uit speeksel biedt tegenover de bepaling vanuit bloed talrijke voordelen: De monsteraf..
€ 142,00
Excl. BTW: € 117,36
Laboratoriumanalyse van de steroïdhormonen oestradiol, oestriol en progesteron in het speeksel. De hormoondiagnostiek uit speeksel biedt in vergelijk met de bepaling vanuit bloed talrijke voordelen: De monsterafname is niet-invasief, pijnloos en kan op ieder gewenst tijdstip en op ieder..
€ 62,95
Excl. BTW: € 52,02
Laboratorium analyse van progesteron. Ter bepaling van de actuele hormonale status De hormoondiagnostiek uit speeksel biedt tegenover de bepaling vanuit bloed talrijke voordelen: De monsterafname is niet-invasief, pijnloos en kan op ieder gewenst tijdstip en op iedere plek plaatsvinden. De hormoo..
€ 38,95
Excl. BTW: € 32,19
Laboratorium analyse van het vrouwelijke geslachtshormoon oestradiol. Ter bepaling van de actuele hormonale status. De hormoondiagnostiek uit speeksel biedt tegenover de bepaling vanuit bloed talrijke voordelen: De monsterafname is niet-invasief, pijnloos en kan op ieder gewenst t..
€ 35,95
Excl. BTW: € 29,71
Weergeven 1 t/m 5 van in totaal 5
//