Menu
Winkelwagen

Kenniscentrum voor zorgverleners RSS Feed

04 jun. Het effect van antibiotica op het darmmicrobioom en hoe probiotica kunnen helpen: Een gedetailleerde gids voor zorgprofessionals
admin 0 490
Antibiotica zijn onmisbaar in de moderne geneeskunde voor het bestrijden van bacteriële infecties en kunnen levensreddend zijn bij ernstige aandoeningen. Echter, hun gebruik heeft ook een keerzijde; z..
12 mei Het belang van slaap
admin 0 681
Slaap is van vitaal belang voor onze fysieke, mentale en emotionele gezondheid. In dit essay verkennen we de vele facetten van slaap, van zijn fundamentele rol tot de complexe fysiologische processen ..
13 mrt. Burn-out vs. depressie: Ontdek de gelijkenissen & verschillen
admin 0 1355
Belangrijk: Professionele hulp is essentieelErvaar je symptomen van burn-out of depressie? Neem dan direct contact op met een professional, zoals een huisarts, psycholoog of psychiater. Dit artikel is..
28 feb. De nachtdienstblues: Wisselende diensten saboteren je darmmicrobioom & gezondheid (en wat je eraan kunt doen)
admin 0 1420
Introductie: Ben je gefascineerd door de interactie tussen onze darmmicrobioom en gezondheid? Ben je benieuwd naar de impact van wisselende werktijden op ons lichaam? In dit artikel bespreken we de we..
16 okt. Glyfosaat en gezondheid: Impact, regulering en toekomstperspectief
admin 0 1742
Glyfosaat en gezondheid: Impact, regulering en toekomstperspectief  Hoofdstuk 1: Inleiding In de hedendaagse wereld van landbouw en tuinbouw speelt glyfosaat, onder de commerciële naam Roundup, een al..
03 okt. Stressmanagement en Gezondheid: Effectieve Strategieën om Stress te Verminderen
admin 0 1474
Introductie: Stress, een alomtegenwoordig aspect van ons moderne leven, treft ons dagelijks in verschillende vormen. Hoewel een zekere mate van stress normaal is, kunnen langdurige of chronische stres..
12 sep. Darmmicrobioom en Medicijnen: De Sleutel tot Persoonlijke Gezondheid
admin 0 1557
Darmmicrobioom en medicijnen: De sleutel tot persoonlijke gezondheid   Hoofdstuk 1: Introductie: Het darmmicrobioom Het darmmicrobioom, vaak aangeduid als de "microbiota" of "darmflora," is een comple..
21 aug. Colitis Ulcerosa: Impact, Preventie en Multidisciplinaire Behandeling
admin 0 1693
Hoofdstuk 1:Introductie tot Colitis: Begrip, Impact en incidentie in Nederland Colitis, ook bekend als colitis ulcerosa, betekent letterlijk "ontsteking met zweren in de dikke darm" en is een chronisc..
14 aug. Voedselallergie vs. voedselintolerantie: Begrijp het onderscheid en de biologische mechanismen
admin 0 1581
Voedselallergie vs. voedselintolerantie: Begrijp het onderscheid en de biologische mechanismen In de wereld van voeding en gezondheid zijn termen zoals "voedselallergie" en "voedselintolerantie" beken..
09 aug. De Stille Held in Je Lichaam: Het Belang van een Gezonde Stoelgang voor Je Algehele Welzijn
admin 0 1504
De Stille Held in Je Lichaam: Het Belang van een Gezonde Stoelgang voor Je Algehele Welzijn Inleiding: Welkom in de wereld van de onzichtbare helden, waar een stille revolutie plaatsvindt zonder dat w..
25 jul. Het Effect van Darmmicrobiomen op de Huid en Hoe Je Jouw Darmmicrobioom kunt Verbeteren voor een Stralende Huid
admin 0 1792
Inleiding In de afgelopen decennia is er een groeiende interesse ontstaan in de rol van darmmicrobiomen bij het beïnvloeden van onze gezondheid. Het menselijk lichaam herbergt biljoenen micro-organism..
18 jul. Het Darmmicrobioom en Diabetes: Verbanden, Invloed en Toekomstperspectieven
admin 0 1628
Het Darmmicrobioom en Diabetes: Verbanden, Invloed en ToekomstperspectievenDiabetes, een wereldwijde epidemie die miljoenen mensen treft, heeft de afgelopen decennia aanzienlijk aan terrein gewonnen. ..
Weergeven 1 t/m 12 van in totaal 36
//