Let op! Nieuw retouradres

Vanaf 1 december 2022 is het retouradres voor uw Medivere monster gewijzigd. U dient uw testmonster te retourneren naar:

Gamedi/Medivere
Antwoordnummer 39
3350 VB  Papendrecht

Download hier een retourlabel die u op het retourtasje kunt plakken

Let op! Bovenstaande geldt niet voor het Gamedi (DNA) Leverpaspoort!
Voor het insturen van deze samples kunt u de bijgeleverde retourenvelop gebruiken.

Producten
Online Consult

Begrijpt u uw uitslag tot op zekere hoogte, maar is net dát ene stukje voor u een vraagteken?

Of wilt u graag een behandeladvies naar aanleiding van een Medivere uitslag, maar is een uitvoerig consult bij een arts of een Medivere consulent (nog) niet nodig?

Wij bieden een online consult.

Boek uw online consult

SOA Urinetest

SOA Urinetest
Model: 942474
Beschikbaarheid: Op voorraad
€ 126,50 Excl. BTW: € 104,55
Aantal: Bestellen

Deze thuistest screent op 7 seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s).

Bepaling van 7 bacteriële seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) met behulp van PCR.
Chlamydia trachomatis (CT), Mycoplasma genitalium (MG), Mycoplasma hominis (MH), Neisseria gonorrhoeae (NG), Trichomonas vaginalis (TV), Ureaplasma parvum (UP), Ureaplasma urealyticum (UU)

SOA
De veroorzakers van seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s) kunnen bijvoorbeeld bacteriën of schimmels zijn die leven en zich vermenigvuldigen op de slijmvliezen van mensen. Virussen en andere micro-organismen kunnen ook seksueel overdraagbare aandoeningen veroorzaken. Afhankelijk van de seksuele praktijken kunnen de infecties de slijmvliezen van de urinewegen en geslachtsorganen, het rectum en/of de mond- en keelholte aantasten.

Veel infecties kunnen asymptomatisch zijn zonder tot ziekte te leiden. Desalniettemin kan de infectie onopgemerkt worden overgedragen door intiem contact.
Bij sommige personen veroorzaken de overgedragen infecties zichtbare symptomen zoals etterende afscheiding uit de vagina of urethra korte tijd na de overdracht. Anderen ontwikkelen pas na maanden of jaren symptomen, zoals onvrijwillige kinderloosheid of chronische ontsteking van de inwendige geslachtsorganen. De twee geslachten worden vaak verschillend beïnvloed.

Bij de diagnose van seksueel overdraagbare aandoeningen heeft de moleculair biologische methode van de Polymerase Chain Reaction (PCR) zichzelf bewezen als de nieuwe gouden standaard. Het is een gevoelige methode voor directe detectie met een zeer hoge specificiteit. De eerste stroom ochtendurine dient als monstermateriaal. Een onderzoek of behandeling van de partner wordt aanbevolen.

Symptomen
Afscheiding, beestjes, blaasjes, bloedverlies, branderig gevoel, bultjes, irritatie, jeuk, pijn, rode huid, schilfers, wratten, zweertjes.

Bij de SOA-test wordt de urine onderzocht op belangrijke bacteriële ziektekiemen. In de SOA Plus urinetest worden ook drie mycotische pathogenen geregistreerd (schimmels).

De uitslagen dienen als basis voor een individuele therapie. De uitslagen moeten met een arts of therapeut worden besproken.

Bestellen vanuit België?

De Medivere-testset bevat een retourenvelop met een Nederlands antwoordnummer. Deze envelop kan alleen vanuit Nederland verzonden worden.

 

Hebt u niet de mogelijkheid om het monster + formulier vanuit Nederland te verzenden, dan kunt u het monster + begeleidend formulier zelf per express/spoedzending naar Medivere Duitsland sturen.

 

De verzendkosten zijn in dat geval voor uw rekening. Het adres is:

 

Medivere GmbH

Hans-Böckler-Straße 109

D-55128 Mainz.