Menu
Winkelwagen

Psychische klachten

Een depressie wordt voornamelijk gekenmerkt door een langdurige aanwezigheid van sombere gevoelens en/of verminderde interesse of plezier hebben in bijna alles wat men doet.

De oorzaken en gevolgen hiervan verschillen per persoon. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer één op de vijf mensen ooit met een depressie te maken krijgt. Het hebben van sombere gevoelens, vermoeidheid en het nergens meer zin in hebben, zijn klachten die ook te maken kunnen hebben met andere problemen. Ook bij rouw en burn-out kunnen deze gevoelens aanwezig zijn.

Omdat de symptomen van deze aandoeningen erg vergelijkbaar zijn, is het belangrijk precies te weten waar het probleem ligt zodat een doelgericht en effectieve behandeling gestart kan worden. 

LET OP: de uitslagen dienen als basis voor een individuele therapie en moeten met een arts of therapeut worden besproken. 

Bloedtest
Bloedtest
Urinetest
Urinetest
Ontlastingtest
Ontlastingtest
Speekseltest
Speekseltest
Overig
Overig
Laboratoriumanalyse van het stresshormoon cortisol dagprofiel als ook van DHEA in het speeksel. Ter bepaling van de stressbelasting. Onderzocht wordt een cortisol dagprofiel (7 metingen die resulteren in 5 waarden), als ook DHEA in de morgen en avond. De hormoondiagnostiek uit speeksel biedt teg..
€ 155,95
Excl. BTW: € 128,88
Laboratorium analyse van vanillineamandelzuur, homovanillinezuur, 5-hydroxyindolazijnzuur, tryptofaan, xanthurenzuur, l-kynurenine, kynureninezuur, chinolinezuur alsook de daaruit berekende l-kynurenine/ tryptofaanratio en de kynureninezuur/l-kynurenineratio.Ter bepaling van stoorniss..
€ 149,00
Excl. BTW: € 123,14
Laboratoriumanalyse van de steroïdhormonen cortisol, DHEA, oestradiol, oestriol, progesteron en testosteron in het speeksel. Ter bepaling van de actuele hormonale situatie bij de vrouw in de menopauze. De hormoondiagnostiek uit speeksel biedt tegenover de bepaling vanuit bloed talrijke..
€ 142,00
Excl. BTW: € 117,36
Laboratorium analyse van de steroïde hormonen cortisol, DHEA, oestradiol, progesteron en testosteron in het speeksel. Ter bepaling van de actuele hormonale situatie bij de man. De hormoondiagnostiek uit speeksel biedt tegenover de bepaling vanuit bloed talrijke voordelen: De monsterafname is..
€ 142,00
Excl. BTW: € 117,36
Bepaling van 12 zware metalen in de urine: antimoon, arsenicum, lood, cadmium, chroom, kobalt, koper, nikkel, palladium, kwik, zink, tin Voor de beoordeling van de individuele blootstelling aan toxisch relevante stoffen is, naast een gedetailleerde medische milieuanamnese, de intr..
€ 76,95
Excl. BTW: € 63,60
Laboratoriumanalyse van 22 aminozuren uit het capillaire bloed. Aminozuren zijn de bouwstenen waaruit elk eiwit van het menselijk lichaam opgebouwd is. Ze spelen een belangrijke rol in alle biochemische processen die plaatsvinden in het organisme. De grootste rol wordt gespeeld door ongeveer..
€ 69,95
Excl. BTW: € 57,81
Laboratorium analyse van de steroïde hormonen testosteron en DHEA in het speeksel. Ter bepaling van de actuele hormonale status bij de man. De hormoondiagnostiek uit speeksel biedt tegenover de bepaling vanuit bloed talrijke voordelen: De monsterafname is niet-invasief, pijnl..
€ 62,95
Excl. BTW: € 52,02
Laboratorium analyse van de concentratie van de neurotransmittor serotonine in de urine. Ter beoordeling van een serotoninegebrek. Serotonine is een biogene amine dat wordt geproduceerd in de menselijke stofwisseling, in de bloedplaatjes, in het maagdarmkanaal en in zenuwcelle..
€ 54,95
Excl. BTW: € 45,41
Weergeven 1 t/m 8 van in totaal 8